Ovo su razlozi da češće konzumirate pastel ili table od susama!

Tablica od susama (ili pasteli na grčkom) trebalo bi da stavite u svoju svakodnevnicu ali kako se navedena nutritivna vrednost „pretvara“ u koristi za telo? Sledeći saveti će vas iznenaditi!

Trajna energija: U vreme kada vam nivo energije opada ili kada vam je potrebno dodatno pojačanje za teretanu, bojica je idealan izbor! Kombinuje ugljene hidrate iz meda za trenutno “podmlađivanje“, sa proteinima iz susama koji će vas zadovoljiti do sledećeg obroka.

Jake kosti: Mala bojica sadrži približno istu količinu kalcijuma kao čaša mleka! Pored toga, prati ga fosfor i magnezijum, koji pojačavaju njegovu apsorpciju. 

Antioksidanti do maksimuma: Oba sezama, ali posebno med, puni su antioksidansa. Od njih se izdvajaju ligamin susama i flavonoidi meda. Potonji su prirodni sastojci biljnog porekla koji štite svaku ćeliju tela od svakodnevnog trošenja. Antioksidativna zaštita je od suštinskog značaja za smanjenje rizika od razvoja hroničnih bolesti kao što su kardiovaskularne bolesti, rak i neurodegenerativne bolesti.

Leči zatvor: Može li slatko iskušenje rešiti problem zatvora? Odgovor je verovatno ne. Međutim, može vam pomoći da ga ublažite, zajedno sa drugim podržavajućim navikama (voće, povrće, voda, vežbanje). Vlakna i magnezijum su odgovorni za ovo svojstvo pastela.

Leave a Reply